Тиквичка със суфле от коприва
Начин на приготвяне
- Нарежете измитата тиквичка по дължина и издълбайте вътрешността й.
- Издълбаната семчеста част бланширайте в подсолена вода.
- Измийте и почистете копривата и я бланширайте.
- Загрейте сметаната с жълтъка от яйцето.
- Задушете сварената коприва в масло с пресният чесън и прибавете загрятата сметана.
- Добавете сол и пипер на вкус.
- Разбийте белтъка от яйцето “на сняг” и го прибавете към готовата смес.
- Разбъркайте внимателно и напълнете тиквичката с готовата смес.
- Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 10 минути.
- Сервирайте ястието топло, като гарнирате с пресни домати пожелание.
Прясно тaлиателе с пушена панчета и спанак
Сварете пастата в подсолена с морска сол вода. Наре...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook