Продукти
-
50
г
коприва
-
1
яйце
-
20
мл.
сметана
-
5
г
пресен чесън
-
10
г
масло
-
1
тиквичкa
Начин на приготвяне
- Нарежете измитата тиквичка по дължина и издълбайте вътрешността й.
- Издълбаната семчеста част бланширайте в подсолена вода.
- Измийте и почистете копривата и я бланширайте.
- Загрейте сметаната с жълтъка от яйцето.
- Задушете сварената коприва в масло с пресният чесън и прибавете загрятата сметана.
- Добавете сол и пипер на вкус.
- Разбийте белтъка от яйцето “на сняг” и го прибавете към готовата смес.
- Разбъркайте внимателно и напълнете тиквичката с готовата смес.
- Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 10 минути.
- Сервирайте ястието топло, като гарнирате с пресни домати пожелание.