Тиквичка със суфле от коприва
Продукти
50 г
коприва
1
яйце
20 мл.
сметана
5 г
пресен чесън
10 г
масло
1
тиквичкa
Време:
35 мин.
Ниво:
професионално
Начин на приготвяне
Нарежете измитата тиквичка по дължина и издълбайте вътрешността й.
Издълбаната семчеста част бланширайте в подсолена вода.
Измийте и почистете копривата и я бланширайте.
Загрейте сметаната с жълтъка от яйцето.
Задушете сварената коприва в масло с пресният чесън и прибавете загрятата сметана.
Добавете сол и пипер на вкус.
Разбийте белтъка от яйцето “на сняг” и го прибавете към готовата смес.
Разбъркайте внимателно и напълнете тиквичката с готовата смес.
Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 10 минути.
Сервирайте ястието топло, като гарнирате с пресни домати пожелание.