Телешки стек със сусам
Продукти
- 1,5 с.л. сусамово олио
- 2 с.л. соев сос
- 2 ч.л. сладък чили сос
- 2 кората и сокът на лайма
- 250 г. сварен грах
- 1 червена люта чушка
- 3 стръка пресен лук
- листата на връзка кориандър
- 300 гр. телешки стек рибай
- 1 с.л. запечен сусам
Начин на приготвяне
1. Приготвяме в купа дресинга,
като разбъркваме 1 с.л. сусамово олио, соевия сос, сладкия чили сос, сока и кората
на двата лайма.
2. Отделно в купа за сервиране смесваме граха, лютата чушка, пресния лук и
кориандъра. Заливаме ги с повечето дресинг и объркваме добре. Поливаме стека с
останалото сусамово олио и поднесете със сол и черен пипер.
3. Загряваме голям тиган на силен огън и когато се нагорещи много добре, слагаме стека и печем 6 минути, след това го нарязваме и го аранжираме върху салатата. Заливаме с останалия дресинг, поръсваме със сусама и поднасяме с парченца лайм.
Свинско с боб и лайм
1. Загряваме оребрен тиган и запичаме свинското равномерно по около 5 мин от страна.2. Задушаваме в м...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook