Телешки кюфтенца на шиш
Продукти
- 0,5 ч.л. кимион
- 1 ч.л. чубрица
- 3 стръка магданоз
- 1 глава лук
- 2 яйца
- 1 кг. кайма телешка (смляно телешко месо)
- 0,5 ч.л. червен пипер
- 0,5 ч.л. черен пипер
- сол на вкус
- 2 с.л. соев сос
Начин на приготвяне
- Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с много ситно нарязаните лук, магданоз, яйцата и всички подправки.
- Оставяме я за около 35-40 минути в хладилник.
- След това, с намаслени ръце оформяме кюфтенца.
- Набождаме ги по 3-4 на шиш и ги поставяме върху загрята скара или тиган, като ги обръщаме и от двете страни.
- Сервираме кюфтенцата горещи и внимателно поляти със соевия сос.
Пържени картофи с риган и сирене Чедър
Измиваме и обелваме картофите. Нарязваме ги и ги сл...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook