Телешки кюфтенца на шиш
Продукти
0,5 ч.л.
кимион
1 ч.л.
чубрица
3 стръка
магданоз
1 глава
лук
2
яйца
1 кг.
кайма телешка (смляно телешко месо)
0,5 ч.л.
червен пипер
0,5 ч.л.
черен пипер
сол на вкус
2 с.л.
соев сос
Време:
70 мин.
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с много ситно нарязаните лук, магданоз, яйцата и всички подправки.
Оставяме я за около 35-40 минути в хладилник.
След това, с намаслени ръце оформяме кюфтенца.
Набождаме ги по 3-4 на шиш и ги поставяме върху загрята скара или тиган, като ги обръщаме и от двете страни.
Сервираме кюфтенцата горещи и внимателно поляти със соевия сос.