Татарски кюфтета на скара
Продукти
- 5 г червен пипер
- 5 г кимион
- 10 г чубрица
- 2 скилидки чесън
- 2 люти чушки
- 0,5 връзка магданоз
- 1 морков
- 1 глава лук
- 1 филия хляб
- 500 г кайма
- 5 г черен пипер
- 5 г сол
- За плънката:
- 150 г кашкавал
- 3 яйца сварени
- 100 г кисели краставички
Начин на приготвяне
- Накисваме филията хляб във вода.
- Лука, моркова, чесъна, лютите чушки и магданоза режем на ситно, след което ги прибавяме към каймата, заедно с накиснатия хляб.
- Овкусяваме с чубрицата, кимиона, червения пипер,черния пипер и солта.
- Омесваме хубаво каймата и я оставяме в хладилник за няколко часа да се доовкуси.
- За плънката: настъргваме кашкавала, нарязваме яйцата и киселите краставички на ситно, след което ги смесваме.
- Вече готовата кайма, разделяме на топчета по 80-90 г, като всяко топче го разстиламе, пълним го с готовата плънка и го завиваме.
- След това изпичаме на скарата, намазнена с парче сланина (олио).
- По желание, гарнираме с кълнове от червена ряпа.
Крем супа от леща със сушени домати и крутони
Нарязваме лука, моркова и чесъна. Слагаме ги в дълб...
Малинов чийзкейк
Натрошаваме бисквитите и ги разбъркваме много добре с маслото.Във форма за торти полагаме вече готови...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook