Начин на приготвяне
- Накисваме филията хляб във вода.
- Лука, моркова, чесъна, лютите чушки и магданоза режем на ситно, след което ги прибавяме към каймата, заедно с накиснатия хляб.
- Овкусяваме с чубрицата, кимиона, червения пипер,черния пипер и солта.
- Омесваме хубаво каймата и я оставяме в хладилник за няколко часа да се доовкуси.
- За плънката: настъргваме кашкавала, нарязваме яйцата и киселите краставички на ситно, след което ги смесваме.
- Вече готовата кайма, разделяме на топчета по 80-90 г, като всяко топче го разстиламе, пълним го с готовата плънка и го завиваме.
- След това изпичаме на скарата, намазнена с парче сланина (олио).
- По желание, гарнираме с кълнове от червена ряпа.
|