Продукти
-
5
г
червен пипер
-
5
г
кимион
-
10
г
чубрица
-
2
скилидки
чесън
-
2
люти чушки
-
0,5
връзка
магданоз
-
1
морков
-
1
глава
лук
-
1
филия
хляб
-
500
г
кайма
-
5
г
черен пипер
-
5
г
сол
- За плънката:
-
150
г
кашкавал
-
3
яйца
сварени
-
100
г
кисели краставички
Начин на приготвяне
- Накисваме филията хляб във вода.
- Лука, моркова, чесъна, лютите чушки и магданоза режем на ситно, след което ги прибавяме към каймата, заедно с накиснатия хляб.
- Овкусяваме с чубрицата, кимиона, червения пипер,черния пипер и солта.
- Омесваме хубаво каймата и я оставяме в хладилник за няколко часа да се доовкуси.
- За плънката: настъргваме кашкавала, нарязваме яйцата и киселите краставички на ситно, след което ги смесваме.
- Вече готовата кайма, разделяме на топчета по 80-90 г, като всяко топче го разстиламе, пълним го с готовата плънка и го завиваме.
- След това изпичаме на скарата, намазнена с парче сланина (олио).
- По желание, гарнираме с кълнове от червена ряпа.