Татарски кюфтета на скара

Продукти

  • 5 г червен пипер
  • 5 г кимион
  • 10 г чубрица
  • 2 скилидки чесън
  • 2 люти чушки
  • 0,5 връзка магданоз
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 1 филия хляб
  • 500 г кайма
  • 5 г черен пипер
  • 5 г сол
  • За плънката:
  • 150 г кашкавал
  • 3 яйца
    сварени
  • 100 г кисели краставички

Начин на приготвяне

  1. Накисваме филията хляб във вода. 
  2. Лука, моркова, чесъна, лютите чушки и магданоза режем на ситно, след което ги прибавяме към каймата, заедно с накиснатия хляб.
  3. Овкусяваме с чубрицата, кимиона, червения пипер,черния пипер и солта.
  4. Омесваме хубаво каймата и я оставяме в хладилник за няколко часа да се доовкуси.
  5. За плънката: настъргваме кашкавала, нарязваме яйцата и киселите краставички на ситно, след което ги смесваме.
  6. Вече готовата кайма, разделяме на топчета по 80-90 г, като всяко топче го разстиламе, пълним го с готовата плънка и го завиваме.
  7. След това изпичаме на скарата, намазнена с парче сланина (олио).
  8. По желание, гарнираме с кълнове от червена ряпа.