Свинско филе със сметана и бяло вино
Продукти
- 1 ч.л. черен пипер млян
- 75 мл. бяло вино
- 2 с.л. олио
- 30 г масло
- 1 глава лук
- 660 г свинско филе
- 130 г синьо сирене
- 220 г маслини
- 0,5 кофичка заквасена сметана
- 100 г зеле (прясно)
100 г съдържат:
- 200 калории
- 27 г мазнини
- 37 г протеини
- 30 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Нарязваме на ситно лука и го запържваме в олиото и маслото, до златисто.
- Прибавяме месото, нарязано на филийки, заливаме с вода и захлупваме ястието с капак. Оставяме го да къкри на умерен огън около половин час.
- Когато месото се свари, го изваждаме с решетъчна лъжица. На негово място поставяме маслините, нарязаното на ситно зеле и намачканото с вилица синьо сирене. Добавяме сметаната и разбъркваме.
- Оставяме го още 5-10 минути на тих огън. Поливаме месото със соса, поръсваме го с черен пипер и запичаме леко.
- Сервираме горещо.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook