Свинско филе със сметана и бяло вино

Продукти

  • 1 ч.л. черен пипер
    млян
  • 75 мл. бяло вино
  • 2 с.л. олио
  • 30 г масло
  • 1 глава лук
  • 660 г свинско филе
  • 130 г синьо сирене
  • 220 г маслини
  • 0,5 кофичка заквасена сметана
  • 100 г зеле
    (прясно)

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме на ситно лука и го запържваме в олиото и маслото, до златисто. 
  2. Прибавяме месото, нарязано на филийки, заливаме с вода и захлупваме ястието с капак. Оставяме го да къкри на умерен огън около половин час. 
  3. Когато месото се свари, го изваждаме с решетъчна лъжица. На негово място поставяме маслините, нарязаното на ситно зеле и намачканото с вилица синьо сирене. Добавяме сметаната и разбъркваме. 
  4. Оставяме го още 5-10 минути на тих огън. Поливаме месото със соса, поръсваме го с черен пипер и запичаме леко.
  5. Сервираме горещо.