Свинско филе с фенел
от общо
126 глас
Време: 30
Ниво: лесно
Порции: 4
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- семена от копър
- зехтин
- сол
- 2 глави червен лук
- 3 червени чушки
- 600 г свинско филе
- 2 броя фенел
- семена от ким
- зърна черен пипер
- 2 броя звездовиден анасон
- 60 мл бял винен оцет
- 2 броя зелени тиквички
Начин на приготвяне
1. Овкусяваме филето със солта и семената, натриваме го добре и намазваме със зехтин. Оставяме го за 5-10 минути.
2. Измиваме и нарязваме зеленчуците на едри парчета, овкусяваме ги със сол и зехтин.
3. На сгорещен тиган слагаме филетата, като ги запичаме по 2-3 минути на страна. Обръщаме ги само по веднъж. В тигана поставяме 1-2 семена на звездовидния анасон, по време на печенето.
4. Изваждаме филето и го слагаме в съд с капак. В същия тиган слагаме зеленчуците и ги запичаме, докато станат хрупкави. Добавяме винения оцет и печем докато се изпари. Внимаваме да не ги препечем.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook