Продукти
-
семена от
копър
-
зехтин
-
сол
-
2
глави
червен лук
-
3
червени
чушки
-
600
г
свинско филе
-
2
броя
фенел
-
семена от
ким
-
зърна
черен пипер
-
2
броя
звездовиден анасон
-
60
мл бял
винен оцет
-
2
броя зелени
тиквички
Начин на приготвяне
1. Овкусяваме филето със солта и семената, натриваме го добре и намазваме със зехтин. Оставяме го за 5-10 минути.
2. Измиваме и нарязваме зеленчуците на едри парчета, овкусяваме ги със сол и зехтин.
3. На сгорещен тиган слагаме филетата, като ги запичаме по 2-3 минути на страна. Обръщаме ги само по веднъж. В тигана поставяме 1-2 семена на звездовидния анасон, по време на печенето.
4. Изваждаме филето и го слагаме в съд с капак. В същия тиган слагаме зеленчуците и ги запичаме, докато станат хрупкави. Добавяме винения оцет и печем докато се изпари. Внимаваме да не ги препечем.