Супа от нахут с праз
Начин на приготвяне
- Накисваме нахута за 5-6 часа във вода.
- След това го слагаме да се вари за около час-час и половина.
- Почистваме и нарязваме на ситно праз лука и моркова.
- В дълбока тенджера разтапяме маслото и прибавяме нарязаните заленчуци. Задушаваме ги за около 2-3 минути.
- Към тях прибавяме вече сварения и отцеден нахут, солта, белия пипер и 500-700 мл топла вода.
- Варим още 10-15 минути.
- След това пасираме и прецеждаме през цедка (за да се отделят люспите от нахута и да се получи гладка смес).
- Преди сервиране, по желание гарнираме с тъмен балсамико или соев сос.
Сладко от кестени
Запарваме кестените като ги варим 10 минути. Веднага ги изплакваме със студена вода 3 пъти.С остър но...
Зеленчукова лазаня със сос бешамел
В дълбока тенджера разтапяме маслото. В него запърж...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook