Close search

Сладки "Френски макарони"

5.0
от общо 127 гласа
Време: 2 дни и 80 мин.
Ниво: трудно
Порции: 18

Сладки "Френски макарони" photo-credit Вкусни и ароматни френски сладки с бадемово брашно

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За сладките: Пресяваме три пъти бадемите, какаото и пудрата захар.
  2. Разбиваме белтъците първоначално на ниска степен докато се образува пяна. След това увеличаваме степента и постепенно се прибавяме захарта. Разбиваме до „меки върхове“. Към тях прибавяме на 3 пъти бадемовата смес. Разбъркваме внимателно със шпатула. Сместа пълним в пош и шприцоваме "макарони" с диаметър около 4 см. Потупваме тавата отдолу и ги оставяме за около 40 минути на стайна температура, за да хванат коричка. Печем ги в предварително загрята фурна, на 160 градуса за около 10-12 минути.
  3. За крема: Загряваме и кипваме сметаната и бейлиса.
  4. Веднага след това ги слагаме при начупения в купа шоколад. Разбъркваме и оставяме да се охлади. Прибираме в хладилник за около час, след което разбиваме внимателно с миксер, до пухкав крем.
  5. Върху една "черупка" макарон шприцоваме малко крем и захлупваме с друга "черупка".
  6. Оставяме да престоят няколко часа и сервираме.

Съвет: По желание, може да ги поръсим с малко шоколадови пръчици или кокосови стърготини. 

Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност