Сладкиш с течен шоколад
Продукти
- 2,5 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. сода
- 0,5 ч.ч. захар
- 5 с.л. какао
- 2 ч.ч. кисело мляко
- 0,5 ч.ч. олио
- 100 г лешници
- 1 пак. ванилия
- 450 г течен шоколад
Начин на приготвяне
- Смесваме содата с киселото мляко.
- Разбъркваме заедно брашното, какаото и захарта.
- Отделно разбиваме киселото мляко с олиото и добавям сухата смес, като непрекъснато разбъркваме силно. Добавяме ванилията и отново разбъркваме.
- Изсипваме сместа в намазнена и набрашнена тава, и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.
- Когато сладкишът се изпече (около 45 минути), го оставяме да се охлади. След това го намазваме обилно с течен шоколад и декорираме с лешниците.
Вита баница
Размиваме маята във водата. Правим кладенче в пресятото брашно, изсипваме маята, разтворена в оцета, ...
Пица с гъби и салам
От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни. След това слагаме доматения с...
1 Коментар
да попитам колко трябва да е голяма тавата..?