Сладкиш от сини сливи и марципан
Продукти
- 250 гр брашно
- 4 с.л. прясно мляко
- 1 с.л. бадемова есенция
- 3 яйца
- 100 гр марципан
- 125 гр захар
- 125 гр масло
- 800 кг сини сливи
- 0,5 пак. бакпулвер
- 1 пак. ванилия
Начин на приготвяне
1. Почистваме и нарязваме сливите на четвъртинки по дължина.
2. Разбиваме маслото със захарта и ванилията. Добавяме нарязания на дребно марципан. Прибавяме яйцата, млякото и бадемовата есенция.
3. Пресяваме брашното и бакпулвера и добавяме към останалите продукти. Изсипваме сместта в правоъгълна намаслена и набрашнена тавичка и нареждаме сливите.
4. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 60 мин. След като се охлади, по желание сервираме поръсен с пудра захар или с топка сладолед.
Мариновано червено зеле
1. Нарязваме зелето на тънко и го осоляваме. Оставяме да омекне добре. Измиваме го, за да отстраним с...
Леща с наденица на фурна
1. Загряваме фурната на 180 градуса, нарязваме лука на половинки. Загряваме оребрен тиган и на него п...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook