Шоколадов кейк с течен център, сладолед и ягоди
от общо
126 глас
Време: 6 ч. и 15 мин.
Ниво: професионално
Порции: 6
Ниво: професионално
Порции: 6
Продукти
- 100 г ягоди
- 200 г сладолед
- 2 пак. ванилия
- 50 г брашно
- 190 г масло
- 190 г шоколадов кувертюр
- 3 яйца
- 50 г пудра захар
Начин на приготвяне
- Отделяме жълтъците от белтъците на яйцата. На водна баня разтваряме жълтъците със захарта.
- В друга купа отново на водна баня разтапяме шоколадовия кувертюр и маслото (оставено на стайна температура). Добавяме шоколадовата смес при яйчената, при постоянно бъркане добавяме белтъците и след това брашното. Добавяме ванилията и бъркаме до постигането на еднородна смес. Оставяме в хладилник за 6 часа.
- Напълваме шоколадовата смес в силиконови форми и печен на 190 гадуса за 8 минути.
- Изпеченият кейк слагаме в чиния. Поръсваме с пудра захар. Подреждаме парченца ягоди и топка сладолед.
Лаврак в сол с паеля с морски дарове
Измиваме, изчистваме и подсушаваме лаврака. Сварява...
Кекс с какао, лайм и захарна глазура
Черният шоколад и маслото разтапяме заедно на водна...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook