Шоколадов кейк с течен център, сладолед и ягоди

Продукти

  • 100 г ягоди
  • 200 г сладолед
  • 2 пак. ванилия
  • 50 г брашно
  • 190 г масло
  • 190 г шоколадов кувертюр
  • 3 яйца
  • 50 г пудра захар

Начин на приготвяне

  1. Отделяме жълтъците от белтъците на яйцата. На водна баня разтваряме жълтъците със захарта.
  2. В друга купа отново на водна баня разтапяме шоколадовия кувертюр и маслото (оставено на стайна температура). Добавяме шоколадовата смес при яйчената, при постоянно бъркане добавяме белтъците и след това брашното. Добавяме ванилията и бъркаме до постигането на еднородна смес. Оставяме в хладилник за 6 часа. 
  3. Напълваме шоколадовата смес в силиконови форми и печен на 190 гадуса за 8 минути.
  4. Изпеченият кейк слагаме в чиния. Поръсваме с пудра захар. Подреждаме парченца ягоди и топка сладолед.