Салата със спанак и полента
Продукти
- За полентата
- щипка прясно настъргано индийско орехче
- 0,5 ч.л. сол
- 650 мл вода
- 170 г царевичен грис
- зехтин
- За салатата
- 50 гр бекон
- 50 гр орехи
- 150 гр пилешко бонфиле
- 1 зелена ябълка
- 200 гр бейби спанак
- олио
- зехтин
- балсамов оцет
- сол
Начин на приготвяне
1. Слагаме водата да заври и я подсоляваме. Добавяме царевичният грис и разбъркваме непрекъснато докато се сгъсти и сместа започне да се отделя от стените на съда. Отстраняваме от котлона добавяме индийското орехче.
2. Изсипваме полентата в намаслена със зехтин тавичка. Разпределяме равномерно и заглаждаме повърхността. Оставяме да изстине. Когато полентата стегне, обръщаме я върху дъска и я нарязваме на кубчета.
3. Измиваме спанака, нарязваме ябълката на кубчета и орехите на едри парчета.
4. Взимаме тиган и запържваме в малко олио пилешките бонфилета и бекона. Изваждаме ги от тигана, посоляваме ги и ги нарязваме на малки парчета.
5. Взимаме голяма чиния и подреждаме спанака, пилешките филета и бекон, ябълките и ореховите ядки и гарнираме с кубчета полента. По желание може да направим дресинг от зехтин и балсамов оцет.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook