Продукти
- За полентата
-
щипка прясно настъргано
индийско орехче
-
0,5
ч.л.
сол
-
650
мл
вода
-
170
г
царевичен грис
-
зехтин
- За салатата
-
50
гр
бекон
-
50
гр
орехи
-
150
гр
пилешко бонфиле
-
1
зелена
ябълка
-
200
гр
бейби спанак
-
олио
-
зехтин
-
балсамов оцет
-
сол
Начин на приготвяне
1. Слагаме водата да заври и я подсоляваме. Добавяме царевичният грис и разбъркваме непрекъснато докато се сгъсти и сместа започне да се отделя от стените на съда. Отстраняваме от котлона добавяме индийското орехче.
2. Изсипваме полентата в намаслена със зехтин тавичка. Разпределяме равномерно и заглаждаме повърхността. Оставяме да изстине. Когато полентата стегне, обръщаме я върху дъска и я нарязваме на кубчета.
3. Измиваме спанака, нарязваме ябълката на кубчета и орехите на едри парчета.
4. Взимаме тиган и запържваме в малко олио пилешките бонфилета и бекона. Изваждаме ги от тигана, посоляваме ги и ги нарязваме на малки парчета.
5. Взимаме голяма чиния и подреждаме спанака, пилешките филета и бекон, ябълките и ореховите ядки и гарнираме с кубчета полента. По желание може да направим дресинг от зехтин и балсамов оцет.