Салата със спанак и полента |
|
Продукти
|
Време: 30 мин.
|
Начин на приготвяне1. Слагаме водата да заври и я подсоляваме. Добавяме царевичният грис и разбъркваме непрекъснато докато се сгъсти и сместа започне да се отделя от стените на съда. Отстраняваме от котлона добавяме индийското орехче. 2. Изсипваме полентата в намаслена със зехтин тавичка. Разпределяме равномерно и заглаждаме повърхността. Оставяме да изстине. Когато полентата стегне, обръщаме я върху дъска и я нарязваме на кубчета. 3. Измиваме спанака, нарязваме ябълката на кубчета и орехите на едри парчета. 4. Взимаме тиган и запържваме в малко олио пилешките бонфилета и бекона. Изваждаме ги от тигана, посоляваме ги и ги нарязваме на малки парчета. 5. Взимаме голяма чиния и подреждаме спанака, пилешките филета и бекон, ябълките и ореховите ядки и гарнираме с кубчета полента. По желание може да направим дресинг от зехтин и балсамов оцет. |