Попарена риба с гъби и лимоново масло
Продукти
- за лимоновото масло:
- 2 с.л. масло меко
- 1 с.л. пресен лук
- 1 с.л. лимонов сок
- 1 с.л. копър
- 1 щипка лимонова кора
- за рибата:
- 400 г морска риба филе
- 2 ч. л. лимонов сок
- 1 с. л. лимонова кора
- джинджифил
- 1 дафинов лист
- 1 ч. л. кориандър на зръна
- сол
- черен пипер
- за соса:
- 200 г гъби
- 1 стрък праз
- зехтин
- 1 скилидка чесън
- 1 щипка лимонова кора
- див лук
- копър
- магданоз
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
- Във вряща вода слагаме дафинов лист, джинджифил, кориандър, кора от лимон, сок от лимон, сол и черен пипер.
- Рибата посоляваме, поръсваме с черен пипер, сипваме малко зехтин и я поставяме на водна пара над водата с подправките за 8-10 мин.
- Начин на приготвяне на соса: Почистваме и нарязваме праз, гъби и чесън. Запържваме ги в зехтин на тих огън и добавяме див лук, копър и магданоз. Овкусяваме със сол и черен пипер. По желание може да добавим малко кора от лимон.
- Начин на приготвяне лимоново масло: Смесваме лимонов сок, лимонова кора, пресен лук, масло, копър.
- Сервираме соса, отгоре рибата и гарнираме с лимоново масло.
Леки кюфтенца с кускус по африкански
Във вряща посолена вода изсипваме кускуса и го оста...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook