Леки кюфтенца с кускус по африкански
Продукти
- за кускуса:
- сол
- 4 стръка магданоз
- 0,5 портокал
- 200 мл. вода
- 100 г кускус
- за кюфтенцата:
- 4 с.л. зехтин
- сол
- черен пипер
- 1 щипка канела
- 0,5 ч.л. кимион
- 1 с.л. портокалови кори
- 1 глава лук
- 200 г пуешко филе
Начин на приготвяне
- Във вряща посолена вода изсипваме кускуса и го оставяме за няколко минути да поеме течността. През това време настъргваме малко кора от портокал.
- Нарязваме и пасираме месото и лукът, добавяме сол, черен пипер, канела, кимион и кората от портокал. Оформяме кюфтета и ги пържим в зехтин. Прецеждаме кускуса, добавяме към него парчета портокал и нарязан магданоз и разбъркваме. Сервираме кюфтенцата с гарнитурата от кускус.
Попарена риба с гъби и лимоново масло
Във вряща вода слагаме дафинов лист, джинджифил, ко...
Печени чушки със сирене
Измиваме и изчистваме чушките от семето. В отделен съд разбиваме яйцата, прибавяме настърганото сирен...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook