Леки кюфтенца с кускус по африкански

Продукти

  • за кускуса:
  • сол
  • 4 стръка магданоз
  • 0,5 портокал
  • 200 мл. вода
  • 100 г кускус 
  • за кюфтенцата:
  • 4 с.л. зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • 1 щипка канела
  • 0,5 ч.л. кимион
  • 1 с.л. портокалови кори
  • 1 глава лук
  • 200 г пуешко филе

Време: 40 мин.
Ниво: професионално

Large leki kyuftentsa s kuskus po afrikanski

Начин на приготвяне

  1. Във вряща посолена вода изсипваме кускуса и го оставяме за няколко минути да поеме течността. През това време настъргваме малко кора от портокал.
  2. Нарязваме и пасираме месото и лукът, добавяме сол, черен пипер, канела, кимион и кората от портокал. Оформяме кюфтета и ги пържим в зехтин. Прецеждаме кускуса, добавяме към него парчета портокал и нарязан магданоз и разбъркваме. Сервираме кюфтенцата с гарнитурата от кускус.