Леки кюфтенца с кускус по африкански
|
Продукти
-
за кускуса:
-
сол
-
4
стръка
магданоз
-
0,5
портокал
-
200
мл.
вода
-
100
г
кускус
-
за кюфтенцата:
-
4
с.л.
зехтин
-
сол
-
черен пипер
-
1
щипка
канела
-
0,5
ч.л.
кимион
-
1
с.л.
портокалови кори
-
1
глава
лук
-
200
г
пуешко филе
|
Време: 40 мин.
Ниво: професионално
|
Начин на приготвяне
- Във вряща посолена вода изсипваме кускуса и го оставяме за няколко минути да поеме течността. През това време настъргваме малко кора от портокал.
- Нарязваме и пасираме месото и лукът, добавяме сол, черен пипер, канела, кимион и кората от портокал. Оформяме кюфтета и ги пържим в зехтин. Прецеждаме кускуса, добавяме към него парчета портокал и нарязан магданоз и разбъркваме. Сервираме кюфтенцата с гарнитурата от кускус.
|