Продукти
- за лимоновото масло:
-
2
с.л.
масло
меко
-
1
с.л.
пресен лук
-
1
с.л.
лимонов сок
-
1
с.л.
копър
-
1
щипка
лимонова кора
- за рибата:
-
400
г
морска риба
филе
-
2
ч. л.
лимонов сок
-
1
с. л.
лимонова кора
-
джинджифил
-
1
дафинов лист
-
1
ч. л.
кориандър
на зръна
-
сол
-
черен пипер
- за соса:
-
200
г
гъби
-
1
стрък
праз
-
зехтин
-
1
скилидка
чесън
-
1
щипка
лимонова кора
-
див лук
-
копър
-
магданоз
-
сол
-
черен пипер
Начин на приготвяне
- Във вряща вода слагаме дафинов лист, джинджифил, кориандър, кора от лимон, сок от лимон, сол и черен пипер.
- Рибата посоляваме, поръсваме с черен пипер, сипваме малко зехтин и я поставяме на водна пара над водата с подправките за 8-10 мин.
- Начин на приготвяне на соса: Почистваме и нарязваме праз, гъби и чесън. Запържваме ги в зехтин на тих огън и добавяме див лук, копър и магданоз. Овкусяваме със сол и черен пипер. По желание може да добавим малко кора от лимон.
- Начин на приготвяне лимоново масло: Смесваме лимонов сок, лимонова кора, пресен лук, масло, копър.
- Сервираме соса, отгоре рибата и гарнираме с лимоново масло.