Плодов сладкиш
Продукти
- 100 гр. захар
- 20 броя череши без костилките
- 1 с.л. какао
- 100 гр. краве масло
- 1 бакпулвер
- 2 ванилии
- 15 мл. сок от портокал
- 100 мл. фреш от портокал
- 100 мл. вода
- 1 ч.ч. пудра захар
- 1 ч.ч. брашно
- 3 яйца
- 5 с.л. конфитюр от череши
- 100 гр. черен шоколад
- 50 гр. краве масло
- 500 гр. ягоди
- 1 портокал
- 20 гр. кокосови стърготини
Начин на приготвяне
- За блата: бакпулвера объркваме с брашното. Маслото разбиваме със захарта и ванилията. Едно по едно, прибавяме яйцата, на ниска степен на миксера. Прибавяме и сока на портокала, какаото, и на малки части - брашното с бакпулвера.
- Намасляваме формата за печене. Изсипваме сместа и върху нея нареждаме черешите.
- Печем на 220 градуса, около 20-25 мин. Проверяваме с клечка за готовност.
- За сиропа: карамелизираме захарта. Отстраняваме от котлона и прибавяме внимателно сока от портокала и водата. Връщаме на котлона и оставяме да ври докато се разтвори карамела.
- За изравняване: разтваряме конфитюра на водна баня до втечняването му.
- За заливката: шоколада и маслото разтопяваме заедно в микровълновата, за около 30-40 секунди. Разбъркваме добре и е готов за заливка.
- За украсата: измиваме и подсушаваме ягодите, за да не пресече от водата шоколада. Готовият блат, още горещ, вадим от тавичката и поставяме в чиния за сервиране.
- Сиропираме със студения карамелов сироп. Може и обратното - да изчакаме блата да изстине и да сиропираме с горещ сироп.
- Намазваме с топлия конфитюр и оставяме за десетина минути да стегне.
- Заливаме с разтопения шоколад и подреждаме плодовете, докато не е стегнал шоколада. След като стегне шоколада, поръсваме сладкиша с кокосови стърготини.
- Охлаждаме преди сервиране.
"Букет" от суши
Измиваме ориза с пръсти под студена течаща вода, няколко пъти за няколко минути, след което го изсипв...
Бяло ризото със скариди и тиквички
Сваряваме ориза в посолена вода и прецеждаме. Почис...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook