Гъби с ориз
Продукти
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме гъбите на ивички. Задушаваме ги в загрятото олио.
- Почистваме и нарязваме лука на ситно, и го прибавяме да се задуши при гъбите.
- Добавяме измития ориз и разбъркваме леко около 5 минути, след което добавяме водата. След като ястието заври, намаляваме котлона и оставяме да ври около 30 минути - до готовност на ориза.
- Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус. Добавяме и ситно нарязаният магданоз.
- Ястието поднасяме топло.
Руло "Стефани"
Почистваме и нарязваме лука на ситно, заедно с подправките, натрошените изцедени от водата филии хляб...
Пълнени калмари
Почистваме внимателно калмарите.В дълбок тиган загряваме зехтина и добавяме зеленият лук, чесъна и сп...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook