Пиле с бяло вино
Продукти
- 250 мл. бяло вино
- 1 бульон пилешки, от кубче
- 1 глава лук
- 450 гр. гъби
- 3 с.л. олио
- 1 ч.л. естрагон изсушен
- 1 ч.л. черен пипер смлян
- 1 ч.л. сол
- 3 с.л. брашно
- 6 парчета пилешко месо бяло, без костите
100 г съдържат:
- 200 калории
- 9 г мазнини
- 20 г протеини
Начин на приготвяне
- Смесваме брашното, солта, черния пипер и естрагона. В сместа овалваме месото.
- В тиган загряваме част от мазнината и добавяме нарязаните гъби и лук. Задушаваме 15-20 минути, докато се изпари течността. Изваждаме ги на топло. В същия тиган изсипваме останалата мазнина и запържваме месото от двете страни, докато стане златисто. Отделяме го в друг съд.
- Наливаме в тиган бульона, добавяме бялото вино и гъбено-лучената смес. Задушаваме 1-2 минути.
- Поливаме пилешките филета със соса.
- Сервираме веднага.
Пиле по италиански
Изчистваме и измиваме пилето и го варим в малко вода, колкото да поомекне. Нарязваме го на малки парч...
Пиле фрикасе
Почистваме и сваряваме пилето в посолена вода,.След това го накъсваме или нарязваме на парчета, които...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook