Продукти
-
250
мл.
бяло вино
-
1
бульон
пилешки, от кубче
-
1
глава
лук
-
450
гр.
гъби
-
3
с.л.
олио
-
1
ч.л.
естрагон
изсушен
-
1
ч.л.
черен пипер
смлян
-
1
ч.л.
сол
-
3
с.л.
брашно
-
6
парчета
пилешко месо
бяло, без костите
Начин на приготвяне
- Смесваме брашното, солта, черния пипер и естрагона. В сместа овалваме месото.
- В тиган загряваме част от мазнината и добавяме нарязаните гъби и лук. Задушаваме 15-20 минути, докато се изпари течността. Изваждаме ги на топло. В същия тиган изсипваме останалата мазнина и запържваме месото от двете страни, докато стане златисто. Отделяме го в друг съд.
- Наливаме в тиган бульона, добавяме бялото вино и гъбено-лучената смес. Задушаваме 1-2 минути.
- Поливаме пилешките филета със соса.
- Сервираме веднага.