Пикантен ориз
Продукти
Начин на приготвяне
- Почистваме и измиваме добре ориза. Накисваме го в студена вода за 30 минути.
- Слагаме вода да кипне. Междувременно загряваме олиото в тиган с дебело дъно.
- Добавяме нарязания лук и чушките, и пържим докато омекнат. Прибавяме подправките в тигана и пържим 1 минута. Добавяме отцедения ориз и сол на вкус, и разбъркваме добре.
- Изсипваме ориза и подправките в тенджерата. Добавяме врялата вода, разбъркваме, захлупваме с капак и оставяме на тих огън 10-15 минути, докато оризът бухне.
- Ястието сервираме горещо.
Глазирани пилешки бутчета
В тиган загряваме олиото. Добавяме пилешките бутчета и лука. Поръсваме с пипера. Готвим около 5-8 мин...
Мъфини с орехи и бадеми
В голяма купа смесваме сухите съставки и ги разбъркваме внимателно. Добавяме останалите продукти и пр...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook