Глазирани пилешки бутчета
Продукти
- 35 мл. соев сос
- 200 мл. газирана вода
- 2 люти чушки , ситно нарязани
- 2 стръка зелен лук , тънко нарязан
- 1 ч.л. червен пипер
- 500 г пилешки бутчета
- 1 с.л. олио
Начин на приготвяне
- В тиган загряваме олиото.
- Добавяме пилешките бутчета и лука. Поръсваме с пипера. Готвим около 5-8 минути, като периодично разбъркваме.
- В купа изсипваме газираната вода, добавяме лютите чушки и соевия сос.
- Добавяме към бутчетата и готвим още около 15 минути, като отново разбъркваме от време на време.
- Намаляваме температурата и варим 5 до 10 минути, като разбъркваме често, докато пилешките бутчета станат напълно "остъклени" и малко количество от глазурата остане в тигана.
- Сервираме бутчетата горещи, по желание поръсени с малко зелен лук.
Панирани пилешки кожички
Измиваме пилешката кожичка, подсушаваме я и я натъркваме със сол. През това време в купа разбиваме яй...
Пикантен ориз
Почистваме и измиваме добре ориза. Накисваме го в студена вода за 30 минути. Слагаме вода да кипне. М...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook