Глазирани пилешки бутчета

Продукти

  • 35 мл. соев сос
  • 200 мл. газирана вода
  • 2 люти чушки , ситно нарязани
  • 2 стръка зелен лук , тънко нарязан
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 500 г пилешки бутчета
  • 1 с.л. олио

Време: 50 мин.
Ниво: средно

Large glazirani pileshki butcheta

Начин на приготвяне

  1. В тиган загряваме олиото. 
  2. Добавяме пилешките бутчета и лука. Поръсваме с пипера. Готвим около 5-8 минути, като периодично разбъркваме. 
  3. В купа изсипваме газираната вода, добавяме лютите чушки и соевия сос. 
  4. Добавяме към бутчетата и готвим още около 15 минути, като отново разбъркваме от време на време.
  5. Намаляваме температурата и варим 5 до 10 минути, като разбъркваме често, докато пилешките  бутчета станат напълно "остъклени" и малко количество от глазурата остане в тигана. 
  6. Сервираме  бутчетата горещи, по желание поръсени с малко зелен лук.