Пенне арабиата с патладжан
Ниво: лесно
Порции: 4
Продукти
- пресен босилек
- сол
- черен пипер
- 400 г консерва белени домати
- пармезан
- 2 малки патладжана
- 300 г пълнозърнеста паста пенне
- 3 скилидки чесън
- 3 бр червени чили
- 3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
1. Загряваме зехтина на тиган, изчистваме чилито от дръжките и семената и запържваме в зехтина.
2. Изваждаме чилито от зехтина. Загряваме вода и сваряваме с малко сол пенне, според указанията.
3. Нарязваме патладжаните на две по дължина и сваряваме в подсолена вода за около 5 минути. Изваждаме ги, отцеждаме и нарязваме на кубчета на около 3 см.
4. В загрятата мазнина запържваме патладжана, добавяме нарязаните скилидки чесън и чилито. Добавяме доматите, които сме смачкали и доливаме малко от водата на пастата. Оставаме да се задуши добре.
5. Прибавяме отцедените пенне в тигана със соса и разбъркваме добре.
6. Сервираме ястието топло, поръсено със настърган пармезан и пресен босилек.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook