Пенне арабиата с патладжан |
|
Продукти
|
Време: 30
|
Начин на приготвяне1. Загряваме зехтина на тиган, изчистваме чилито от дръжките и семената и запържваме в зехтина. 2. Изваждаме чилито от зехтина. Загряваме вода и сваряваме с малко сол пенне, според указанията. 3. Нарязваме патладжаните на две по дължина и сваряваме в подсолена вода за около 5 минути. Изваждаме ги, отцеждаме и нарязваме на кубчета на около 3 см. 4. В загрятата мазнина запържваме патладжана, добавяме нарязаните скилидки чесън и чилито. Добавяме доматите, които сме смачкали и доливаме малко от водата на пастата. Оставаме да се задуши добре. 5. Прибавяме отцедените пенне в тигана със соса и разбъркваме добре. 6. Сервираме ястието топло, поръсено със настърган пармезан и пресен босилек. |