Продукти
-
пресен
босилек
-
сол
-
черен пипер
-
400
г консерва белени
домати
-
пармезан
-
2
малки
патладжана
-
300
г пълнозърнеста паста
пенне
-
3
скилидки
чесън
-
3
бр червени
чили
-
3
с.л.
зехтин
Начин на приготвяне
1. Загряваме зехтина на тиган, изчистваме чилито от дръжките и семената и запържваме в зехтина.
2. Изваждаме чилито от зехтина. Загряваме вода и сваряваме с малко сол пенне, според указанията.
3. Нарязваме патладжаните на две по дължина и сваряваме в подсолена вода за около 5 минути. Изваждаме ги, отцеждаме и нарязваме на кубчета на около 3 см.
4. В загрятата мазнина запържваме патладжана, добавяме нарязаните скилидки чесън и чилито. Добавяме доматите, които сме смачкали и доливаме малко от водата на пастата. Оставаме да се задуши добре.
5. Прибавяме отцедените пенне в тигана със соса и разбъркваме добре.
6. Сервираме ястието топло, поръсено със настърган пармезан и пресен босилек.