Пенне арабиата с патладжан

Продукти

  • пресен босилек
  • сол
  • черен пипер
  • 400 г консерва белени домати
  • пармезан
  • 2 малки патладжана
  • 300 г пълнозърнеста паста пенне
  • 3 скилидки чесън
  • 3 бр червени чили
  • 3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне

1. Загряваме зехтина на тиган, изчистваме чилито от дръжките и семената и запържваме в зехтина.

2. Изваждаме чилито от зехтина. Загряваме вода и сваряваме с малко сол пенне, според указанията.

3. Нарязваме патладжаните на две по дължина и сваряваме в подсолена вода за около 5 минути. Изваждаме ги, отцеждаме и нарязваме на кубчета на около 3 см.

4. В загрятата мазнина запържваме патладжана, добавяме нарязаните скилидки чесън и чилито. Добавяме доматите, които сме смачкали и доливаме малко от водата на пастата. Оставаме да се задуши добре.

5. Прибавяме отцедените пенне в тигана със соса и разбъркваме добре.

6. Сервираме ястието топло,  поръсено със настърган пармезан и пресен босилек.