Печено пилешко месо с ароматни билки
Продукти
- 2 с.л. зехтин
- 3 г черен пипер
- 1 ч. л. захар
- 1 ч. л. сол
- 3 скилидки чесън , обелени и смачкани
- 330 мл. бира
- 550 г пилешко месо
- 1 с. л. червен пипер
- 25 г риган пресен, ситно нарязан
- 20 г босилек пресен, ситно нарязан
- 20 г мащерка прясна, ситно нарязана
- 20 г розмарин
- 0,5 връзка магданоз , ситно нарязан
Начин на приготвяне
- Застиламе тава за печене с фолио. Втриваме солта, черния, червения пипер, ригана, босилека, мащерката, розмарина и чесъна в бутчетата.
- Върху него поставяме бутчетата, добавяме зехтина и бирата.
- Завиваме ги леко с фолиото и ги печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 50 минути.
- Изваждаме от фурната и добавяме ситно нарязания магданоз.
- Разбъркваме и сервираме.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook