Печено пилешко месо с ароматни билки
|
Продукти
-
2
с.л.
зехтин
-
3
г
черен пипер
-
1
ч. л.
захар
-
1
ч. л.
сол
-
3
скилидки
чесън
, обелени и смачкани
-
330
мл.
бира
-
550
г
пилешко месо
-
1
с. л.
червен пипер
-
25
г
риган
пресен, ситно нарязан
-
20
г
босилек
пресен, ситно нарязан
-
20
г
мащерка
прясна, ситно нарязана
-
20
г
розмарин
-
0,5
връзка
магданоз
, ситно нарязан
|
Време: 70 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Застиламе тава за печене с фолио. Втриваме солта, черния, червения пипер, ригана, босилека, мащерката, розмарина и чесъна в бутчетата.
- Върху него поставяме бутчетата, добавяме зехтина и бирата.
- Завиваме ги леко с фолиото и ги печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 50 минути.
- Изваждаме от фурната и добавяме ситно нарязания магданоз.
- Разбъркваме и сервираме.
|