Печено пиле с розмарин върху подложка от зеленчуци
Продукти
- червен пипер на вкус
- черен пипер на вкус
- 12 г розмарин
- сол на вкус
- 40 г масло - размекнато, на стайна температура
- 2 моркова
- 2 чушки
- 250 г картофи
- 1 пиле , голямо или 2 малки пилета
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън със сол, черен и червен пипер. Намазваме го добре с маслото.
- Добавяме розмарина.
- Слагаме пилето в тавичка и го печем на 220 градуса, около 10 минути.
- През това време нарязваме картофите, морковите и чушките, и ги запържваме леко в мазнина - колкото да придобият лека коричка, но да не са напълно готови. Поставяме зеленчуците в тавата, около пилето. Посоляваме ги леко и добавяме около 1 ч.ч. вода.
- Намаляваме фурната на 180 градуса и печем още около 40 минути.
Телешки кюфтенца с маслини и розмарин
Смесете каймата с настъргания лук, чесъна, галетата...
Пикантни свински ребърца с мед и сос "Табаско"
Разбъркваме добре кетчупа, соса "Табаско", меда, ба...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook