Продукти
-
червен пипер
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
12
г
розмарин
-
сол
на вкус
-
40
г
масло
- размекнато, на стайна температура
-
2
моркова
-
2
чушки
-
250
г
картофи
-
1
пиле
, голямо или 2 малки пилета
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън със сол, черен и червен пипер. Намазваме го добре с маслото.
- Добавяме розмарина.
- Слагаме пилето в тавичка и го печем на 220 градуса, около 10 минути.
- През това време нарязваме картофите, морковите и чушките, и ги запържваме леко в мазнина - колкото да придобият лека коричка, но да не са напълно готови. Поставяме зеленчуците в тавата, около пилето. Посоляваме ги леко и добавяме около 1 ч.ч. вода.
- Намаляваме фурната на 180 градуса и печем още около 40 минути.