Печена паста с пиле и гъби
Продукти
- 200 мл прясно мляко
- 2 с.л. брашно
- 3 с.л. масло
- 1 с. л. пармезан , настърган
- 100 г моцарела
- 2 стръка риган за украса
- черен пипер на вкус
- 200 г пене или макарони
- сол на вкус
- 2 с.л. зехтин
- 100 г гъби
- 200 г пилешко филе
- олио за намазване
Начин на приготвяне
- Пастата се вари в подсолена вода, отцежда се и се поставя в купа.
- Пилешкото и гъбите се нарязват, и се задушават в зехтина и 50 мл вода. Овкусяват се с щипка сол и се добавят към пастата.
- Маслото се загрява в тиган и се добавя брашното. Бърка се непрекъснато до златисто. На тънка струя се добавя млякото и се разбива с телена бъркалка или вилица. Прибавя се пармезанът и се разбърква. Полученият гъст сос се добавя към пилешката смес и отново се разбърква добре.
- Сместа се изсипва в намазнена тава или съд за печене. Моцарелата се реже на кубчета, които се разпределят отгоре. Пече се около 7 минути на 200 градуса.
- Преди сервиране ястието се рабърква и гарнира с прясна билка.
Шоколадов сладолед с кафе и канела
Изсипете захарта в млякото и разбъркайте добре дока...
Доматен сос с чесън
Чесъниът се почиства, нарязва и запържва в зехтина. След около 5 минути се добавят предварително паси...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook