Продукти
-
200
мл
прясно мляко
-
2
с.л.
брашно
-
3
с.л.
масло
-
1
с. л.
пармезан
, настърган
-
100
г
моцарела
-
2
стръка
риган
за украса
-
черен пипер
на вкус
-
200
г
пене
или макарони
-
сол
на вкус
-
2
с.л.
зехтин
-
100
г
гъби
-
200
г
пилешко филе
-
олио
за намазване
Начин на приготвяне
- Пастата се вари в подсолена вода, отцежда се и се поставя в купа.
- Пилешкото и гъбите се нарязват, и се задушават в зехтина и 50 мл вода. Овкусяват се с щипка сол и се добавят към пастата.
- Маслото се загрява в тиган и се добавя брашното. Бърка се непрекъснато до златисто. На тънка струя се добавя млякото и се разбива с телена бъркалка или вилица. Прибавя се пармезанът и се разбърква. Полученият гъст сос се добавя към пилешката смес и отново се разбърква добре.
- Сместа се изсипва в намазнена тава или съд за печене. Моцарелата се реже на кубчета, които се разпределят отгоре. Пече се около 7 минути на 200 градуса.
- Преди сервиране ястието се рабърква и гарнира с прясна билка.