Печена паста с пиле и гъби

Продукти

  • 200 мл прясно мляко
  • 2 с.л. брашно
  • 3 с.л. масло
  • 1 с. л. пармезан
    , настърган
  • 100 г моцарела
  • 2 стръка риган
    за украса
  • черен пипер
    на вкус
  • 200 г пене
    или макарони
  • сол
    на вкус
  • 2 с.л. зехтин
  • 100 г гъби
  • 200 г пилешко филе
  • олио
    за намазване

Начин на приготвяне

  1. Пастата се вари в подсолена вода, отцежда се и се поставя в купа. 
  2. Пилешкото и гъбите се нарязват, и се задушават в зехтина и 50 мл вода. Овкусяват се с щипка сол и се добавят към пастата. 
  3. Маслото се загрява в тиган и се добавя брашното. Бърка се непрекъснато до златисто. На тънка струя се добавя млякото и се разбива с телена бъркалка или вилица. Прибавя се пармезанът и се разбърква. Полученият гъст сос се добавя към пилешката смес и отново се разбърква добре. 
  4. Сместа се изсипва в намазнена тава или съд за печене. Моцарелата се реже на кубчета, които се разпределят отгоре. Пече се около 7 минути на 200 градуса. 
  5. Преди сервиране ястието се рабърква и гарнира с прясна билка.