Печен свински врат
Продукти
- зехтин
- 2 стръкчета розмарин пресен
- 100 г бекон
- 100 г паста от зелени маслини
- 3 листа кисела зелка
- 1 кг свински врат без кост
100 г съдържат:
- 320 калории
- 26 г мазнини
- 25 г протеини
Начин на приготвяне
- Отстраняваме дебелата жилка на листата и ги разстиламе. Взимаме месото и го намазваме от всички страни с пастата от маслини.
- Покриваме месото с тънки парчета бекон и го поставяме върху зелевите листа. Увиваме добре отвсякъде и завръзваме с готварски канап.
- Поливаме месото със зехтин и доливаме 1/2 чаена чаша вода. Поставяме стръкчетата розмарин отстрани.
- Покриваме с домакинско фолио и печем около 1 час на температура от 200 градуса, след това махаме фолиото и печем още 40 минути.
Съвет: За гарнитура можем да използваме бобена салата.
Коледни сладки "Елха"
Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме едно по едно яйцата, какаото, канелата, прясно...
Пиле по дижонски
Загряваме маслото в тиган.Филето нарязваме на малки парчета и слагаме в тигана заедно с гъбите наряза...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook