Продукти
-
зехтин
-
2
стръкчета
розмарин
пресен
-
100
г
бекон
-
100
г
паста от зелени маслини
-
3
листа
кисела зелка
-
1
кг
свински врат
без кост
Начин на приготвяне
- Отстраняваме дебелата жилка на листата и ги разстиламе. Взимаме месото и го намазваме от всички страни с пастата от маслини.
- Покриваме месото с тънки парчета бекон и го поставяме върху зелевите листа. Увиваме добре отвсякъде и завръзваме с готварски канап.
- Поливаме месото със зехтин и доливаме 1/2 чаена чаша вода. Поставяме стръкчетата розмарин отстрани.
- Покриваме с домакинско фолио и печем около 1 час на температура от 200 градуса, след това махаме фолиото и печем още 40 минути.
Съвет: За гарнитура можем да използваме бобена салата.