Печен свински врат

Продукти

  • зехтин
  • 2 стръкчета розмарин пресен
  • 100 г бекон
  • 100 г паста от зелени маслини
  • 3 листа кисела зелка
  • 1 кг свински врат без кост

Време: 1 ч. и 60
Ниво: лесно

Large pechen svinski vrat

Начин на приготвяне

  1. Отстраняваме дебелата жилка на листата и ги разстиламе. Взимаме месото и го намазваме от всички страни с пастата от маслини.
  2. Покриваме месото с тънки парчета бекон и го поставяме върху зелевите листа. Увиваме добре отвсякъде и завръзваме с готварски канап.
  3. Поливаме месото със зехтин и доливаме 1/2 чаена чаша вода. Поставяме стръкчетата розмарин отстрани.
  4. Покриваме с домакинско фолио и печем около 1 час на температура от 200 градуса, след това махаме фолиото и печем още 40 минути.

Съвет: За гарнитура можем да използваме бобена салата.