Печен Флаундър
Продукти
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. масло
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 лимон
- 1 ч.л. магданоз
- 3 с.л. олио
- 2 риби флаундър
Начин на приготвяне
- Почистваме и измиваме добре рибата. Посоляваме я цялата.
- Поръсваме я със сока от лимона и я оставяме да престои така около 1/2-1 час.
- Слагаме я в подходяща тава, разрязваме я по повърхността й леко с остър нож, и я заливаме с 1 ч.ч. топла вода.
- Печем рибата 15-20 минути в умерено силна фурна и още 20 минути в силна фурна.
- Поднасяме готовата риба полята с разтопеното масло, резенче лимон и наръсена с наситнения магданоз, по желание.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).
Задушена сьомга
В съд с капак, задушаваме сьомгата заедно с нарязания лук, оцета, виното и сметаната. Изваждаме риба...
Октопод на скара по средиземноморски
Почистваме октопода, измиваме го и първо махаме чов...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook