Продукти
-
1
ч.л.
сол
-
1
с.л.
масло
-
1
ч.л.
черен пипер
-
1
лимон
-
1
ч.л.
магданоз
-
3
с.л.
олио
-
2
риби флаундър
Начин на приготвяне
- Почистваме и измиваме добре рибата. Посоляваме я цялата.
- Поръсваме я със сока от лимона и я оставяме да престои така около 1/2-1 час.
- Слагаме я в подходяща тава, разрязваме я по повърхността й леко с остър нож, и я заливаме с 1 ч.ч. топла вода.
- Печем рибата 15-20 минути в умерено силна фурна и още 20 минути в силна фурна.
- Поднасяме готовата риба полята с разтопеното масло, резенче лимон и наръсена с наситнения магданоз, по желание.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).