Печен Флаундър

Продукти

  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. масло
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 лимон
  • 1 ч.л. магданоз
  • 3 с.л. олио
  • 2 риби флаундър

Време: 60 мин.
Ниво: средно

Large pechen flaundar

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и измиваме добре рибата. Посоляваме я цялата.
  2. Поръсваме я със сока от лимона и я оставяме да престои така около 1/2-1 час.
  3. Слагаме я в подходяща тава, разрязваме я по повърхността й леко с остър нож, и я заливаме с 1 ч.ч. топла вода. 
  4. Печем рибата 15-20 минути в умерено силна фурна и още 20 минути в силна фурна.
  5. Поднасяме готовата риба полята с разтопеното масло, резенче лимон и наръсена с наситнения магданоз, по желание.

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).