Пържени филийки
Продукти
- 30 мл. олио за пържене
- 1 ч.л. захар
- 2 г сол
- 3 яйца
- 1 с.л. брашно
- 270 мл. прясно мляко
- 500 г хляб сух
- 20 г пудра захар
Начин на приготвяне
- Нарязваме хляба на филийки с дебелина около 1,5 см.
- В купа размиваме брашното в 20 мл. от млякото.
- При непрекъснато бъркане, прибавяме едно по едно яйцата, солта и захарта.
- В друга купа слагаме останалото прясно мляко.
- Потапяме филийките за кратко в прясното мляко, след това в яйчната смес.
- Пържим до златист цвят в сгорещеното олио.
- Филийките сервираме топли, по желание с пудра захар, конфитюр, мед или сирене.
Коктейл "Май Тай"
Слагаме леда в чаша. Добавяме светлия ром, тъмния ром, „Коантро“, „Амарето“, лимоновия сок, ананасови...
Студен чай с лимон
Кипваме водата и я отстраняваме от котлона.Поставяме торбичките чай в горещата вода и затваряме съда ...
1 Коментар
Страхотни рецепти !