Пържена хамсия
Продукти
- 1 лимон
- олио
- сол
- 1 ч.ч. царевично брашно
- 1 кг прясна хамсия
Начин на приготвяне
1. Почистваме и измиваме добре рибата, отстраняваме главите. Посоляваме я и оставяме да преседи и поеме солта около 1 час.
2. Овалваме рибките в царевично брашно и пържим в предварително загрято олио, докато стане златиста. За препоръчване е да я пържим в дълбок тиган и олиото да я покрива.
3. Вадим изпържената риба и я слагаме да се отцеди върху кухненска хартия. Приготвяме зелена салата или друга гарнитура по желание. Овкусяваме с лимонов сок.
Спагети карбонара със сушени домати
1. Задушаваме в тигана със зехтин и малко вода - си...
Паеля с морски дарове
1. Задушаваме в зехтин ситно нарязания пресен лук и добавяме ситно нарязания чесън, сол, мащерка, чер...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook